CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 10, 2008

Anakku Sakit lagi...

Hari ni ada appointment check up untuk fareeq,
farish lak seperti biasa masalah batuk+asma dia. sama tak muka kami eh??
baru pas mandi kita minum duloooo.. :p

menangis sampai merah-merah muka
Today farish 1 year 7 months ,dalam umur sebegini anak mama sudah mencapai berat sehingga 12kg alhamdulilah yer.sihat hendaknya walaupun selalu sangat sakit + xlalu susu + xlalu makan beratnya makin bertambah.Mama sangat happy,patutla pampers saiz L dah meninggalkan tanda kat celah paha nya..:p,papa kene tukar pampers abg long ke saiz XL lah.dah beso anak kita kan?Skrg tgh suruh bb sitter train dia g wee wee sendiri la.dah beso tadi kat klinik nurse dah suh train dia pakai baju n cakap kalau nk wee wee. Farish dah mula batuk-batuk malam tdi,selsema dah 3hari sama ngn adiknya.sian nya tapi kali ni kami 4 beranak sekali kene.Doctor bagi ubat inhaller coklat,ubat batuk,ubat asma ngn bagi nebuliser kat dia.tgk tu sampai merah-merah muka dia menangis padahal bukan sakit pelikla asal budak2 kene guna nab msti menangis kan?huhuhu
Fareeq ari ni usianya hampir menjangkau 8bulan,montot sudah angkat2 tanda bersedia nk merangkak.hopefully cepatlah dapat.tadi timbang berat adik naik dr 6.9kg ke 7.5kg..nampak je kecik tapi berat naik alhamdulilah.Fareeq pun dapat ubat selsema , demam ngn antibiotik.Hari tu telinga ayeeq kua lendir tu sejak semalam dia kua lagi..kesian kat dia.kenapa tah dpt sakit mcm tuh.harap2 lps 1 week guna mcm doc ckp boleh recover semunya..





3 comments:

~Eila @ Along~ said...

haih..hero sakit lagik? musim kot fara..awak pun jaga diri ya...

mazzura said...

alaa..aunty pon sakit gak la farish..kita serupa..batuk xhabis2 lagi nih..

::fara:: said...

EILA>>mmg musim la sbb satu rumah kene virus selsema dan batuk..heheh

zura>>auntie pun cakit jugak eh...kita serupa...