CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, June 24, 2011

saya risau~~~~~~

Salam uolls...
skrg tgh mud down..takut risau gemuruh..
semua ada..hanya allah swt yang tahu,
dan jika sudah ditakdirkan Allah berkehendakkan Nya,,saya pasti
dapat sesuatu yang saya ingini sejak dulu...mmg menjadi harapan penting
dalam hidup saya selama ni...harapan utk anak-anak saya yang sedang
membesar....utk ibu kesayangan saya juga...dan yang penting kepuasan
dalam hidup saya kini...

"ya allah,Kau tabahkan hati hambamu yang lemah ini..berikan aku semangat
dan keyakinan utk aku trs menjalani sisa-sisa kehidupan ku..Kau lembutkan hati
mereka-mereka yang terlibat dan buka kan luas pintu rezki utk anak-anakku,
supaya mereka yang aku sayangi akan berbangga dengan ku suatu hari nanti"

hanya doa dari yang tersayang yang bakal membekalkan aku lebih semangat..dan dengan izin dariNya juga aku harapkan...setelah berusaha,bertawakal dan akhirnya aku redha dengan segala keputusan ...aminnnn :(

Sunday, May 29, 2011

Tips : Cara nak dapatkan anak perempuan...**wink wink **

alahai..cutenya kamo




Tips :CARA NAK DAPATKAN ANAK PEREMPUAN


1. Berdoa sebelum bersama dengan niat mahukan bayi perempuan.



2.Bersama suami pada waktu subu isteri (antara hari ke 11 hingga hari ke 19 dari kiraan hari pertama datangnya haid) Kenapa mengambil kira waktu subur isteri sahaja?Kerana suami ni aktif 24jam walhal isteri kebiasaaanya bergantung pada mood.Hanya waktu subur ini saja hormon isteri lain mcm sikit..that why ssh nk dapat baby perempuan ni....tapi majoriti pasangan baru berkahwin.potensi nak dapat anak perempuan tu tinggi.



3. Suami hanya merembeskan 50% air maninya di dalam rahim isteri dan bakinya di pangkal rahim.(Tujuan- mengizinkan hanya sedikit saja sperm ke dalam rahim isteri supaya gen XY dpt di seimbangkan.Suami membawa XY,isteri membawa gen X so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami.



4. Selepas bersama amalkan beralih tidur ke kiri(jika membelakangkan suami minta izin darinya dahulu


5.Berdoa.



6.Amalah pemakanan
amalkan memakan 1-4 bulan usia kandungan(semasa pembentukan janin)a.amalkan banyak sayur.sup dan asam serta makanan beralkali.b.banyakkan makan buah-buahan


c. amalkan gas berkarbonat(tp jgn selalu)


Amalan perbuatan 1-9 bulan kandungan


1.Mengamalkan surah Yusof dan Mariam


2. Mengurut kandungan dan memanggil nama bayi dlm kandungan dengan nama Maryam atau Siti Aisyah


3. Berdoa selepas solat ..ni biasakan...


Fizikal ibu yang mengandungkan bayi perempuan-perutnya merata atau membulat ke kiri atau ke kanan


**kita sebagai hambanya kene lah berusaha kan tapi yang menentukan itu semua hanya Allah swt yang maha Esa...


SELAMAT MENCUBA


Cadar Kahwin ku aka menghitung hari ulangtahun ke-5 perkahwinan

salam..



lama xupdate blog..tadi nk masuk password pun dah lupa..so rasanya ni kali ke 5 saya tukat password blog,sbb dah bnyak kali tkr password pun jadikan saya lupa mana satu password yang saya guna kan...ape la labu..huhu..jadi ni nk story sikit berkaitan dengan Hari Ulangtahun perkahwinan saya dengan en.hubby pada 03hb June 2011 ni dah menjangkau usia ke-5 tahun la..alhamdulilah...u all nampak tak pic kat atas tu...gambar kahwin & baju akad nikah biasanya kita jadikan bahan kenangan kire sentimental value lah kannn tapi kali i saya nk cite tentang cadar kahwin ni ha yg kaler hijau pucuk pisang tueeee..hehehe..cadar hijau ni hasil jahitan 100% dari tangan ibu kesayangan saya...so punya cantik dan siap ade manik2 kecil kat setiap keliling sarung bantal dan comferter tu..bayangkan bape banyak manik nk kene lekat..saya syg sgt cadar ni..tula sekali guna masa nikah ...esoknya selesai majlis tu trs buka dan ganti ngn cadar moden yg saya beli dari jusco..so mood cadar baru utk pengantin baru adelah jugak kan...kekeke.cadar nikah ni saya simpan baik-baik...sampailah pd hari ni dekat 5 tahun baru saya rasa kepingin nak guna kali ke-2...dlu takut nk pakai pun yer jugak..sbb anak2 masa tu kecik-kecik,biasalah budak2 kan suka masuk bnde dlm mulut,lubang hidung,telinga...saya takut anak-anak tercekik ke apa kan..jadi skrg pun anak2 dah besar....hari ni aktiviti saya mencuci cadar kahwin...nanti dah tiba anniversary yang ke-5 ajak en.hubby celebrate kat rumah je ngn anak-anak..jimat duit..kehkehkeh....




sekian cerita hal cadar saya yg penuh sentimental value...auwwwww =)





Wednesday, May 11, 2011

Anak-anak didik saya =0)

ni dari kumpulan mickey mouse yer

salam..uolass hari ni saya nak memperkenalkan uolss semua dengan anak-anak didik saya yer..cer tgk,cer tgk....cute tak mereka...cute kan mcm cikgu fara diaroang jugak..hihi..kirenya ni first time saya interframe kan pix mereka..bukan apa saja nak share ngn uolls betapa seronoknya saya sekarang dengan pekerjaaan yang mulia ni..okay masa ni saya jalankan aktiviti secara berkumpulan untuk buat rerantai ni...masa ni tema saya pakaian dan aksesori...dan ade juga saya selitkan mereka dengan membuat kad selamat hari ibu.anak-anak saya ni kata mereka xder duit nak belikan mummy,mama,umi dan ibu hadiah so saya pun cadangkan mereka buat kad ucapan..tgklah mereka punya hasil kreativiti..cantik kan?hihihi.okay semua meh layan gegambar yang tak bape nak ada..


ni dari kumpulan tom & jerry hihi
eh,eh ade yang muka malu-malu nak senyum depan kamera la..alohai ade yang pemalu ngn kamera rupanya

kad ucapan dr arianna adlin :)



ni dari aina najihah



tadaaaaaa....siap dah cantik kan....


owh yer,xlama lagi pada 16hb mei adalah hari guru dan hari ni saya ajar mereka lagu terima kasih guruku .so kalau uolls nak layan lagu yang best lagi merdu ni leh buka kat u tube yer..saya rasa sangat terharu bila anak-anak didik saya nyanyi lagu ni sambil tunjuk-tunjuk pada saya hemmm.....jadi cikgu dah aku..hihi

H.U.R.T



Salam,

sesi luahan hatiku...

patah hatiku dengan :'( kata-kata org yang saya sayangi..

i fell soo down...tak tahu nk describe mcm mana sebab terlalu personal dalam hidup..

apa pun saya dah terlepas ckp dengan perkataan "sumpah!dengan nama allah,jika saya ..........,saya akan menemui ajal"..ya tuhan saya xpernah rasa sesakit begini..rasa yang lebih sakit kalau nk dibanding kan masa saya lahirkan 2 orang anak -anak saya melaui proses c-zer dulu..kalau nak kata sakit mcm mati saya belum pernah merasainya lagi...ya allah maha hebat dugaan yang Kau berikan pada aku..hati saya betul-betul kecewa...sangat xsangka...apa yang telah saya agung-agungnya selama ni menghempap diri saya sendiri hanya dengan kata-kata yang begitu !!

Sunday, May 8, 2011

Farish 4th Birthday celebration

Pas balik dr PD tu trs g beli kek along kat Kings Confectionery for her 4th birthday celebration.Kesian sbb cuaca yang panas membuatkan kek bola febret anak-anak bujang saya cair tapi apa pun kek ni mmg sedappp n mabless...yummmy kaler hijo2 tu ala2 lumut tapi sgt best!Ni kami beli ready made je terussss...mmg dr dlu kalau lalu depan kings anak-anak nak kek ni dan akhirnya tercapai jugak...hihi...okay layan gambar kami...


HAPPY 4TH BIRTHDAY M.FARISH HAKIMI.JADI ANAK YANG BAIK YER SAYANG =)



my birthday boy ngeeee






sory papa,pic papa xder .baru perasan papa asik amik gambar kami bertiga je tapi yang pasti kami meraikan ni sebenarnya ber empat...kami sekelurga sahaja k..saje buat suka-suka utk my kids..mmg kalau wish birthday dia akan tnya mana kek.huhu.amik ko,tula ajarla tetiap tahun beli kek..:0)

















video


layankaan video nyanyian mama double F yang sekerat dan merdu ni eh..=)

Happy Mothers Day to me =)

Selamat Hari Ibu diucapkan kepada semua ibu-ibu di seluruh dunia..tanpa mu Ibu siapa lah kami...Buat Ibu ku Jaharah Binti Daud & juga buat ibu mertuaku Halijah Binti Tahir














and happy mothers day to me =))...hidup mama lebih bermakna dengan kehadiran kalian berdua Muhammad Farish Hakimi & Muhammad Fareeq Hazami...