CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, October 9, 2008

Farish asma!

alat nila yang nak kene cari untuk Farish tu.pada sape2 yang pernah beli agknya berapa harganya yer.ni nak kene turun seremban nk carik ni.
Asma @ semput Farish datang lagik malam tadik.kesian mam tengok,pagi-pagi buta kol 2.30am terkejar-kejar papa bawa farish bawa ke unit kecemasan pekan pedas.Mmg dah biasa kejadian mcm ni berlaku kalau farish batuk batuk teruk sure asma dia datang balik.Nasib baik org kat UK tu xtido mampos.Sepanjang malam batuk2 jer,muntah2 semua lendir kelua tapi masih xberkurangan malah nafas nya dah mula sangkut2 & bila perhatikan time dia tarik n hembus nafas tu rasa mcm payah sangat-sangat.Fareeq pun menangis-nangis malam tadi seolah olah tahu penderitaan abg long nya..ni la muka abg long farish yang sakit semalam.
bekalan ubat dr klinik.


Rasa macam dah ditahap kritikal jer bila farish dah dapat ubat pam gas tu,kalau sebelum sebelum ni guna nebuliser jer n bergantung dengan ubat asma n batuk yang kaler putih tuh tapi skrg tidak lagi.Ubat pam ni xleh tinggal walau kemana kami pergi,mmg penting buat kami semua lepas ni.Kasihan farish,xhenti henti sakit jer. Ubat ubatan ni kami ambil dari Klinik kerajaan tapi masih belum lengkap lagi sebab masih ade satu alat yang perlu digunakan untuk penggunaan anak2 kecil.Nk kene survey kat farmasi n klinik2 swasta balik ni.Kalau xdpat kat kawasan rembau ni,nampaknya kene turun seremban la baru dapat.Haishh....dugaan dugaan.
Tadi masa kene nab hampir setengah jam jugak mama kene pegang dia kuat2 seorang diri,mmg ssah kalau pergi sendiri tanpa bantuan sesiapa.Bukan apa,malas nak kaco tugas2 n kerja2 papa.Selagi mama leh handle insyaallah mama akan buat sebaik yang mungkin.Farish sayang semoga cepat sembuh yer..Anak mama ni kuat kan?




6 comments:

mazzura said...

eh..farish ada asma ke?siannya..camana leh kena ye?

fara said...

ala zura kan 2x dia admitted ward,sekali suspek asma,sekali kene air panas.ni dia batuk2 teruk tu yang asma datang.sian anakku itew...

~Eila @ Along~ said...

fara..dulu kecik2 eila asma gak..doktor sedut kuar lendir sumer..azabnya mase tu..mak kata kesian tgk..tp now dah baik..dak2 asma ni kena jaga betul2 kan..takleh ade habuk dan letih sgt..

:: AYU AYUMiE :: said...

nyah...bg la lingzhi... cian dia. mmg la lingzhi tu mahal, tp ia mmg bagus

fara said...

yelah eila,mmg leceh sikit nk jaga,habuk,carpet,kucing,asp rokok..sume xleh..

harap farish cm eila,makin beso makin elokla kan?tapi mmg kebiasaanya mcm tu kan?

fara said...

nyah,i akui mmg lingzhi tu bgus n baik tapi mahal sgt la nyah..dah tu bukan boleh beli sekali 2 jer,kne continue guna kan?

urrmmmm....sian farish mama papa xmampu..