CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, March 31, 2009

Luahan Hati :(

Ni kali kedua entry luahan rasa hati sya tentang kerja,tentang org disekeliling saya & ditempat yang sama saya bkerja cuma bezanya skrg yang mengganggu dan nak sabotajkan saya adalah dr 2 manusia yang berbeza.Dulu,alhamdulilah saya berjaya juga mengatasi masalah yang timbul dr bantuan kawan2 rapat dan keluarga.Walaupun perit tapi saya bersabar dan terus bersabar.Kenapa yer ade manusia sebegini?Apa salah dan dosa yang telah saya lakukan pd dia?Mmg manusia sialan lah.Mmg situasi kat sini,nama jer bos-bos semua melayu tapi "melayu nak bunuh melayu".Saya betul betul tertekan dengan keadaan skrg ni.rasanya dah hampir seminggu bos tanak ckap dengan saya,puncanya saya cuti secara mengejut selama 2 hari dan saya xdpt inform pd dia sendiri ,saya cma dpt inform pd HR.Dia anggap saya xrespect dia dan bagi saya hukuman mcm ni, xprofesional langsung.sebagai bos la,kalau xpuas hati dengan anak buah sepatutnya dibawa berbincang kalau tanak bincang pun sound je saya xkisah ini tak, buat sikap diam diri,buat muka,buat sprti saya xwujud malah nk tendang saya dr kedudukan sy sekarang.Ape kes eh org mcm ni?Masa saya menaip ni pun air mata dah bergenang dikelopak mata ni.puas saya tahan..makkkkk,tolong mimi....:(

Saya terlalu,terlalu dan terlalu tertekan kerja kat sini.puas saya sabarkan diri utk bertahan tapi halangan demi halangan yang harus saya tempuhi..apa salah dan dosa saya?kenapa ade manusia mcm ni dlm dunia ni yer?menyesal rasanya saya tolak tawaran kerja dahulu sebabnya saya rasa mungkin rezeki saya ade kat sini.xsangka la ade org cuba nak tabur pasir dlm periuk nasi saya.nak nak keluar dari sini,tapi kemana?dah lah skrg susah nak cr kerja,dengan keadaan ekonomi tengah gawat mcm ni,mcm2 risiko yang harus saya tanggung nanti.....ni kali ke2 yang terpaksa mengalaminya...xmustahil jika saya terus disini saya akan diperlakukan mcm ni lagi..

8 comments:

mazzura said...

saya baik kan :p
saya tak pernah menyusahkan kamu.. kekek

mazzura said...

fara, sama prob cam dulu ye..cuba la fara cakap baik2 ngan dia..kalau dah tak thn sgt, buat bodo je..anggap je cam dia xde kat situ..sabar byk2 k..

~fara~ said...

zura>> memang tgh plan nk jmpe dia ckp trs trg tapi rasa mcm xberdaya.xcukup kuat la skrg.takut meleleh ayaq mata ni ha...jatuhla maruah i nanti..

SyaNa said...

sabar la fara..
kkdg bos2 mmg gitu..dlu aku kena terok tau..dia ingat company dia suke ati je nk dera mental org..
tp mmg aku tak tahan..teros blah..sbb da smp tahap dia call aku kt opis ckp tak mo tgk muke aku lg..pastu aku blah tp dia call pujuk blk..gile mcm bf gf gado..nyampah aku..
tp dlm pd tu aku cr gak keje len..Alhamdulillah ade rezeki aku kt opis baru ni..

ko kena berani berubah..sbb mcm kes aku aku rse mcm "heyy ingat ko ke yg tentu kn rezeki aku ha???"
tu yg aku blah tu

SyaNa said...

aku pny tahap tension dulu smp kt umah pn aku mcm tak layan laki aku...sian dia..sbb terlalu tension..sume org aku marah2..
ko amek la ape yg menimpa aku dulu sbg iktibar

*aku hepi skrg..Alhamdullilah..

p/s:staff2 opis lama aku gelar kn company tu neraka dunia :p

~fara~ said...

syana>>tq cos bagi aku semangat sikit.yer,aku akui aku perlu berubah sampai bila org nak buat aku mcm ni kan?tapi tulah sedih gak nk tinggal tempat ni..dlu mmg happy kat sini tapi sejak dah tukar top management baru semua jd susah..sedey laaaaa :(

cIk pEnNa said...

boss mmg gini!
nak wat cmne kan..
dia kan boss kite..
kite nih kije bawha dia..
nak x nak..
harus terima
walaupun hati x pasrah untuk menerima nye!

ermm..sy fhm situasi fara..
;)

~fara~ said...

cik penna>>yerla,apa nak buat kan,kalau dah kuli gini la gayanya.sgt stress dibuatnya