CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 11, 2009

~Farish Hakimi turn 2~

i really miss farish masa new born dlu..alahai syahdu tol tgk gambar ni :(

Tomorrow, 13 March 2009 my abg long Muhammad Farish Hakimi dah two years.tahun lalu saya telah hadiahkan farish dengan serangkap nyanyian “allah selamatkan kamu”,air mata saya mula mengalir deras membayangkan saat indah saya mengandungkannya, melahirkannya,mejaganya dgn penuh kasih dan sayang.Tapi tahun ni,bila saya nyanyikan lagu tu dia tersenyum-senyum malu sambil kontrol muka dan saya akan ketawa gembira but ade juga hibanya...huhuhu.Selamat Ulangtahun yang ke-2 anakku sayang.


Antara perkembangan Farish sekarang, sudah petah berkata-kata kadang2 apa yang kita tak jangka dia akan sebut,tu maknanya farish dah besar,kalau suruh tengokkan fareeq mmg pandai la dia layan adik main,main wrestling2 ngn adik sampai terkekek-kekek sikecil tu.saat tu best tol tgk, Farish mungkin seorang anak yang sopan ,sgt lembut bila berbicara dengan kami.ala tapi budak-budak kan datang angin yang xbetul kang jadi mangsa pukulan je lah.huhu.Farish kalau kita counting 1,2,3 terhegeh-hegeh dia dok cari buku 123 nya.kekek.bila dah jumpa alahai rajin betul minx kita ajarkan,kalau adik usik buku pebret nya mula lah "baby,NO!"huhu.dah pandai mengira 1..2..3..tapi tersagkut2 lah ade je nombor yang tercicir nk sampai ke 10.hehehe.a.b.c je lom pass lagik.huhu.bab mengadu-ngadu memang no satu la tu,kalau mama denda kurung dlm bilik bila papa balik kerja sure kata "pa,ma letak dlm bilik" so xpasal2 mama kene la ngn papanya.:P.Farish pun dah pandai minx basikal kat mama & papa,nanti insayallah mama akan suh papa belikan yer sayang,kalau beli pun rasanya lbh bnyak xcident yang jd,bukan nya kaki nya sampai pun.huhu.tapi demi anak apa saja sanggup ibu bapa lakukan.heheh.

abg long rappes kini dah berusia 2 tahun..:)

sekarang dah pandai nk tunjuk jeles,sejak seminggu kebelakangan ni farish jd terlalu manja ngn kami,sikit-sikit "pa,nk kong" nak dokong la tu.sampai penat pinggang papa dok kendong dia.bila kita tumpukan perhatian lebih sikit kat fareeq mula la dia nk menyebok sama kat tepi.huhu.Makanan pebret skrg,kismis lah.sgt suka sampaikan kene kontrol sorok2 sbb sehari makan 5 biji jer.huhu.roti canai,burger, semua makanan yang pedas-pedas adalah makanan kegemaran dia.mengalahkan org tua makannya.alhamdulilah ,mama sangat bersyukur dengan perkembangan harian farish.So far,sejak bagi scoots emulsion ni dia nyer antibodi dan kuat sikit berbanding sblm-sblm ni.kalau tak tu,asal ade je org selsema cepat tol dpat kat dia:(



Pesanan dari mama dan papa buat Farish Hakimi,
jadilah anak yang soleh dan abg yang baik pada adik-adikmu kelak,jadilah pembimbing yang baik bila mama & papa tiada kelak.Taat perinta allah swt,dan penuhkan ilmu di dada, dengan ilmula yang boleh mengubah segala-galanya dalam hidup mu wahai anak..kamu adalah permata yang menghiasi jiwa dan hidup kami.tanpamu suramla dunia kami.Papa,Mama & Fareeq wish u Happy Second Birthday Sayang..With lots of luve..mmmmuahhhhh. :p






6 comments:

mazzura said...

aunty punye anniversary semalam..kira dekat2 la ngan farish kan..leh kongsi hadiah ngan aunty tak mama? hahahah

eryn@mama tisya said...

happy busday farish...hah rindu bb tu leh la tmbh lg..kot2 dpt gegirl plak

eryn@mama tisya said...

re:tk sejuk pn dlm wyg tu time tgk upin & ipin tp mmg bw ler sweater utk tisya

cIk pEnNa said...

selamat ulang tahun ye abang long..

**sama birthday nye dengan my niece la!
hehehe
;)

~fara~ said...

cik penna>>tq wish sayer yer auntie..

~fara~ said...

mazzura>.wah,lbh kurang sm ngn bday farish yer auntie..nak share hadiah boleh jer.kuikuikuikui

eryn>>nk tambah tapi asben xapprove lagi la :)

**tula,ingtkan tisya relek je tnpa sweater.power tol tisya,auntie klu tgk wyg pun seram sejuk dlm panggung tu.huhu