CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 4, 2009

~Sate Haji Samuri~

Hi,salam semua
Entry kali ni nak cerita pasal makan-makan lah pulak.kira sambungan dari entry papa dibelasah farish tu.Selalu lebih pada cerita anak-anak jer..ni puas cari idea nak update blog cerita apa.heheh.So lepas kami masing-masing sampai rumah pukul 7.30pm malam tadi...badan ni rasa penat sangat, lagipun dah 2 hari saya dilanda ke pitaman yang teruk.risau jugak kan,takut "bolos" ke apa ker.or darah tinggi ker?huhuhu.Tapi bila jumpa doc,dia kata myb sbb badan dan otak penat sangat nak memikirkan berbagai-bagai perkara.sebenarnya skrg company saya tengah bertungkus lumus nak menjalani audit Sirim pada pertengahan bulan ni tu yang agak busy dan strees sikit..penat otak saya ni..badan pun turut sama penat.dah 3 hari jugak saya xmasak malam asik makan kat kedai je:p




Berbalik pada cerita makan-makan tu..kami pergi ke Satey Haji Samuri Cawangan di Senawang.Dulu tu,sampai ke kajang saya datang semata-mata nk makan satey dia.Dulu kan zaman bercinta haruslah boyfren saya aka suami saya skrg gigih bawa walaupun jauh kan?heheh.zaman bercinta semuanya indah-indah kan?Mula-mula sampai org memang ramai sangat,kebetulan fareeq tengah tidur saya suruhla asben g survey meja dlu..full semua,terpaksa buka table yang baru.laris betul satey ni..pernah jugak dapat email pasal satey kajang samuri ni tapi saya xpedulik...selagi xnampak depan mata apa yang jadi harusla saya xpercaya,yela zaman skrg bermacam-macam cara org nak sabotaj kan?yang penting saya sudah meleleh air liur kenangkan sate malam tadi.hahah.sangat lazat ok.isinya banyak.gemok-gemok belaka..sangat puas hati la.harga pun berbaloi xlah mahal sangat kan















fareeq tengah layan makan fries mcd.kusyuk tol muka dia makan tu.. :)




ni nasi goreng cina asben punya.dia kalau g mana-mana xsah kalau xmakan nasi, saya je xkisah asal makanan la namanya xder nasi pun xper.






20 cuck satey ayam kepunyaan saya.kehekeh..tapi xhabis pun..asben yang tolong habiskan .giler apa saya boleh habiskan 20 cucuk,makan 10 cucuk pun dah xlarat nk jalan rasanya.heheh.owh,dulukan masa saya mengandungkan farish mmg teringin sangat-sangat nak makan satey ni..nasib baik dapat kalau tak msti saya kempunan..heheh.






nasi impit ni kami minx 1 plate je,mulanya asben kata order 3 plate..kehkehkehkeh.kalau kelaparan mmg mcm tu sikit.hahahha.padahal,1 plate pun xhabis dimakan 3 beranak.nasib xorder 3 plate..kalau tak,kan membazir.
itu sahaja kisah kami untuk hari ni..daaaaaa =p







8 comments:

*Azie* said...

akak suka mkn sate nie sedapkan...suker oder perut..

~fara~ said...

kak azie>>ye lah mmg sedap tapi xpernah order perut..xper lps ni nak cuba lah.heheh

mazzura said...

huwaaaaa..sate..my peberet...fara, kali ni zura ngidam..nak jugak!

~fara~ said...

boleh zura,demi ibu mengandung fara boleh belanja,tapi kene datang N9 la yer.heheh

cIk pEnNa said...

waaaaa..makan satay x bgtau pun!
dah la dekat gan umah sy lak tuh!
sedap..tp kat situ..service dia adehhhh..
sll aje terjadi..
order makanan panas..tp sampai abis..x dapat2!
saba je la..
hihihi

~fara~ said...

CIK PENNA>>ok jer service dia,myb saya order xbanyak kan so xder masalah la kot.heheheh

umah cik penna kat mana?dudk senawang ker?

nzh1979 said...

fara..kak zam pon gi kedai satay hj samuri ni gak..hari sabtu ptg tu..belikan satay utk celebrate sebeday arif ngan atok dia kat semban..ehehe

~fara~ said...

k.zam>>wah,k.zam kalau g awal sikit sure kita jumpe kan?umah tok pa arif kat semban ker?kat mana?huhu