CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, September 3, 2008

Anak-anak Mama


Lama dah xupdate.
Farish lak smlm check up utk 1 thn 6 bulan,alhamdulilah anak mama sihat dh 11.0kg dah.Punyala sonot dia satu hari duk umah ngn mama,berlari sana-sini.Mama sound gak,nanti ptg siapla kene cucuk.huhu.Rse kesian la kat dia,tapi nk wat cmner kan,sbbnya dlu mse msk ward sbb air panas tu bekas cucuk kat celah kelangkang farish masih ade..bayangkan adelah dekat 10kesan :( la ni nk cucuk lagik.Petang xckp tido menangis sakan dia,guram je mama tgk la.kol 4pm baru g klinik menunaikan kewajipan pada anak2.Stat Farish ragam sekepok mase nk buka puasa,dah terbaring xgerak bdn dia,sorang satu jg anak masa berbuka smlm,kesian kdg2 ngn kiterang.haha.Papa night shift,mama jg de2 srg2 jer,bayangkan Fareeq nk tdo berenjut jer,Farish nk tdo berkepit sbb demam kan dtglah mgada-ngada dia.last2 terpaksa biarkan nangis srg2 sbb fareeq nk susu.Farish pulak,dekat 8 botol susu farish nk semalam,sejak tak hisap punting ni mcm tulah dia.Satu malam mama berjaga,mujurlah sblm msk kje tadi dpt lelap 1 jam lebih so segarlah sikit mata-mata ni.ahaks..

dua badik yang lain muka sangat-sangat.Farish tu muka kontrol jer bila tahu org nk snap gambar dia.mat pasan toll!!

kepala anak terunaku yang benjol akibat jatuh dari buaian..syain baby ayieq ni..huwaaaa..
menatang apakan yang mengigit anakku dengan rakus itu?kesian Farish jadi mangsa tuduhan mama..ahaks..
Al-kisahnya mama ngn anak-anak kat rumah selama 3 hari cuti minggu lepas.Sonot tapi agak punat sikitlah kan.Hari tu Fareeq jatuh dari buai,benjol kepala butak tu,syian dia nangis bagai nak rak,mama panic giler tgk n riso takut ape2 jadik kan?Yelah,kat berita mcm2 kita dgr anak2 jatuh dari buai ni ade yang perkembangan fizikal terbantut la,ade yang koma n lumpuh sampai bila2 pun.Nauzubillah jgnla bende2 xelok cm tu jadi pd anak2 mama ni.Lps tu,sblm amik dr baby sitter ptg tu,malam mama check sumer ok jer,pagi2 esoknya nk mandi tu nampak ade 2 kesan kebam pd peha n celah tiak fareeq.lahai,nampak mcm menatang yang gigit pulak.sampai la ke hari ni xtahula kenapa.Alih2 bb sitter yg soal siasat mama n papa balik..ahaks...kami xmendera anak ok!
last-last terpaksa jugak anta anak2 ke rumah pengasuh sbbnya mama dah AL smlm so xleh cuti bnayak nanti nak raya cuti abess pulak..










9 comments:

PuteriSatu said...

dah lama tak jengok blog fara ni...dah semakin membesar anak-anak ye...alhamdulillah...

fara said...

fara pon lama dah xhapdet kak,itula rasanya kejap & cepat jer anak2 membesar..

eryn@mama tisya said...

sian adik jth buai ye ..truk gk benjol tu...ati2 la ye

fara said...

sian bebenor eryn.sampai farish dok babap2 lantai tu bila parents dia kepoh2 kata adik jatuh buai..

:: AYU AYUMiE :: said...

kesiannya fara...susah gak nk jaga anak cam ayumie dulu...

makin ensem bakal menantu mama nie...hihihi!

fara said...

tulah nyah,dah namanya anak ssh ke sng kene jugak hadapi kan?senasib la kiter ni nyah..heheh

makin ensem tu jadi aura utk memikat dania tau..hahahah

'p E n N a' said...

ciannye dia..jatuh ye..
comei2 la..gerammm..hehehe

mazzura said...

faraaa..bdk2 tgh lasak ni kene selalu berhati2..kdg2 xmenang tgn kita kan.ciannye adik..

:: AYU AYUMiE :: said...

NYAH....HUPDATE NYAHHH....TU HAH MAK NAMPAK SEGEROMBOLAN LABAH-LABAH MENUJU KE BLOG U NIE....HEHEHEHEH!