CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, September 15, 2008

Hari bersama Mak...



Jumaat Mak ngan adik datang tido rumah,buka sama-sama.besh suke sangat sbb mak dtg bawak mcm-mcm juadah..So,fara just masak nasik n masak ikan sembilang masak sambal.Dah lama xmakan ramai-ramai,selalunya kami berbuka berdua je ditemani dengan ragam anak-anak mintak didukung bila masuk waktu berbuka.Itulah rutin harian kami berempat.Sambil makan,sambil dukung anak-anak seorang satu.Farish anak manja papa,Fareeq anak anak manja mama la kan?Mak pun nampak happy sangat-sangat,mana taknya ditemani anak cucu kan,selalu sgt sms ngn mak bila sblm dan selepas berbuka,selalu mak kata xlalu makan,makan pun sikit jer tapi smlam fara nampak mak makan laju dan banyak ok!suke tgk mak berselera mcm tu.Juadah berbuka xsempat nak snap sbb terkejar2 ngn anak-anak.Belum lagi sempat nk snap juadah berbuka kami walaupun hari ni diam xdiam dah 15hari kita menunaikan ibadah puasa.Lagi 15 hari nk sambut raya pulak.Sebelum nak hantar mak balik g soping barang-barang dapur kat family store,masa tu berkumandang lagu-lagu raya.Alahai rasa syahdu sungguh,xsabar nak sambut raya.Harap-harap tahun ni fara dpt berpuasa penuh.Insyaallah lah kalau Cik P xdtg.huhuhu.

7 comments:

divorce immigration said...

very cool.

:: AYU AYUMiE :: said...

sonotnyaaaa dpt berbuka sesamer mak...ayumie ni nk tgu balik kg 25hb ni baru dpt merasa huhuhu...gini ler nasib org merantau ni...

makin besar dah bakal menantu mama nie... mesti dania tatau nk pilih mana satu nanti...ihiksss!

fara said...

sian kan or hdup merantau ni,sure rindu giler kg halaman,nak nak time puasa kan?tabahkan hatimu jer..xlama je lg 25 hb tu..hihihi

dania jgn rambang mata tau,pelan-pelan je pilih mana satu kenan dihati..ahaks

:: AYU AYUMiE :: said...

nyah...u kene TAG! mesti jawab okeh!

:: AYU AYUMiE :: said...

nyah...u kene TAG! mesti jawab okeh!

eryn@mama tisya said...

sronok bila buka pose rmi2 kn...adik fareeq nk naik basikal dh ke tu..:)

fara said...

a'ah ryn fareeq dah naik basikal dah..sbb nk main lumba2 ngn abg long dia.eekkekek