CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, September 16, 2008

KENE TAGGED!!

Hari ni kene tagged ngn ayu ayumie aka mama dania. Ni kali kedua fara kene tagged,dlu ade sekali dengan mazzura tapi xbuat pun sbb xfaham al -maklumla baru berjinak-jinak masa tu.Skrg faham la sesikit..heheh

The rules:Link to your tagger and post these rules on your blogShare 7 facts about yourself on your blog, some random, some weirdTag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogsLet them know they are tagged by leaving a comment on their blog.

7 tentang aku,kat sini campur-campur la ade yang baik & ade yang buruk.i tanakla u sangka i ni buruk je so sesekali biarla org tahu yang i ni baik orgnyer.huhuhu

(1)PENYANYANG / ROMANTIS / SENSITIF
i ni seorang yang penyanyang & romantis,sebab tu i ni agak sensitif sikit walaupun org nampak i huha huha jer.Tambah -tambah lak bila dh jadik mak ni kan,makinla penyanyang i terserlah,bak kata bakal suami i dlu aka papa Farish & Fareeq i punyai ciri-ciri keibuan..cehhh,kembang jugak masa tu.Tunggula bila anak-anak bujang i sok dh beso,hlgla penyanyang kot,yg hari2 dengar suara i yang sentiasa baterinya kene cas aje.hahaha.Tang romantis pulak yang tahu hanya suami i la.Walaupun dia kurang romantis dr i tp i ttp pasrah..selalu dlu kakak i selalu kata i ni jer yang over romantis dr boyfren/tunang i.

(2)PEMARAH/ PANAS BARAN
i memang selalu hot temper.Nak -nak time tengah penat-penat balik kerja balik jer umah tgk bnyak sangat bende xkena sure laki i yang jd mangsa.Dia pun paham ngn peel i diam je tanpa 1000 kata-kata.(sungguh zalimkah i?)tapi bukan la selalu nk hot temper ngn dia jer,kang cabot lari lak dpt bini pemarah kan?Kalau i masuk dapur nak masak (biasa ni dapur umah mak i),nak mencari perkakas-perkakas dapur jer sikit punya lama sbb simpan tempat xsetempat kan msti buat i naik angin & terus hilang mood untuk memasak.Last-last sape yang kene masak kalau bukan mak i.hehehe

(3)KUAT MERAJUK
i mmg kuat merajuk n mudah sgt terasa hati terhadap kata-kata atau layanan daripada orang yang tersayang,Kiranya i ni nak org yang i syg layan i tip topla..hahah.sume nak perfect kan,biasanya i suke merajuk dengan mak,adik badik & selalu ngn suami la..Dah lah kuat merajuk dah tu susah giler nak pujuk.Mcm mana cara sekalipun ssh betol hati i nk sejuk dengan pujukan derang.Tapi last-last cair gak ngn ayat manis/hadiah dr mereka.Pernah merajuk ngn mak sampai xnak balik,sanggup tu tido umah mil masa tu tgh tunggu hari je nak bersalinkan Farish..Ngajuk ngan suami lak berhari-hari lamanya sbb cara pujukan tu xkene pd caranya..Nasibla dapat suami yang tahan & amat memahami isterinya.

(4)SUKE BERLUMBA-LUMBA
ha,yang ni suke berlumba-lumba bukan main lumba lari tapi berlumba-lumba untuk mengecapi kejayaan yer tapi bukan dengan cara kekerasan/keganasan tapi mengikot cara yang berlunaskan undang-undang negara.Yelah,kalau kita xberlumba-lumba dengan org disekeliling kita bagaimana kita nk kecapi kejayaan kan?mana ade rezki dtang bergolek tanpa usaha.Kiranya bersaing secara sihatlah.

(5)SUKE BERGOSIP
hok ni biasalah kaum lelaki cakap org perempuan mmg kuat bergosip kan tapi xderla sampai nk mengumpat & mengeji-ngeji org kan,cukupla bergosip untuk tahu isu-isu semasa & menggembirakan hati kiter sendiri.Dekat tempat i kerja ni kebetulan ade kaun k**ing yang suke mengumpat & mengeji org tapi bulan-bulan puasa mcm ni i xjoin la sbb malas nk kurangkan pahala puasa & nanti kalau tekak kering satu hal jugak.Lebih baik bergosip melalui internet.heheh.

(6)TAK SUKE DENGAN LAWAK BODOH.
ade macam-macam lawak bodoh sebenarnya tapi kadang-kadang lawak bodoh seseorang tu buat i jadi benci nk bercakap dengan dia sbb kelawakan bodohnya yang kadang-kadang menunjukkan diri mereka bodoh.Amatla xsuke,kat company i keje ni adelah juga satu umat tu suke memperbodohkan diri sendiri dengan lawak bodoh nya.sampai skrg i xberminat nk berbual/menegur/memandang sekalipun.sgt benci ok!

(7)MUDAH TERPENGARUH
i mmg mudah terperngaruh dengan org luar sama ada bende tu baik atau sebaliknya.Nilah sifat yang paling buruk i rasa ade dlam diri i.kenapa i selalu mudah terpengaruh dengan orang yang kadang-kadang boleh menyesatkan i?i sendiri kurang faham dengan diri sendiri.Bila dah lama-lama baru terasa diriku begitu bodoh sbb mudah sgt terpegaruh dengan orang.haih,tengah berusaha untuk memajukan diri sendiri tanpa dipengaruhi oleh pihak lain.

ORANG YANG NAK DI TAG
1.mazzura
2.atie farid
3.eila
4.siti fairuz

2 comments:

~Eila @ Along~ said...

fara..tag eila eh..nanti eila buat keje sekolah tu ye..hehe..tunggu..

fara said...

ok eila,cecepat buat kje sekolah tuh.kang lambat2 cikgu babap montot..ahaks..