CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, November 27, 2008

Jalan-Jalan

Alamak,gambar pueh disusun-susun dengan penuh sistematik tapi tetap berterabur lak.Nak cerita semalam mmg aku n abg amik cuti semata-mata nak bawa farish g check up dan saja bawa anak-anak berjalan-jalan.Yelah,papanya selalu busy jo jarang sangat bawa anak-anak berjalan.Aku pergi ngn family aku dan mak serta adik kesayangan aku haiqal.sukela haiqal dibawa berjalan kan.Pada mulanya kami terus ke Hospital Tuanku Jaafar Seremban untuk ke Unit Pemulihan Cara kerja,sejak farish kene air panas kat sinila check up nya so xperlu lagi ke Institut Pediatrik lagi.Semalam farish dapat 2 jaket korset baru sbb yang lama dah lapuk n kembang jadi xmembawa kesan pun kalau pakai untuk baikkan luka air panas dia.Lepas tu orang tu bagi lagi ubat mcm gel untuk lembutkan kulit yang keras dan menormalkan balik kepada kulit yang asal,moga-moga beri sedikit kesan yang positif untuk farish. muka abg long yang happy lps bebas dr stroller
Destinasi yang lama xditujui...shopping.....
Lepas g hospital,kami bergegas ke jusco pulak.lama dah xmakan KFC so teruslah meluru kat sana,masa perjalanan nk g sana,jumpela zone budak2 bermain,1 kids dia charge $5 farish dah mula merengek-rengek nak ajak g sana tapi perut yang lapar dah mengatasi segalanya..Mls nak layan dia dengan perot kosong.Banyak gambar xdpt nak snap sbb farish meragam,papa dah mula bengang tapi saba yolah.tula sape suh orang beranak setahun satu.hahhaha.Lama giler xshopping kan,sempatla sambar 2psg sorang baju tido,botol susu,toys sesikit,wet tissue,stokin ayeeq.Gambar nan ado lak..X sah jugak kalau tiap kali turun jusco papa xsinggah sini.papa dah macam hantu donut big apple da..huhuhu.sekarang turn ayeeq kene dokong,abg long duduk dlm stroller kene ikat kat pinggang.Punyala lasak,buat mcm jusco tu papa dia punya.xterkejar-kejar papa dibuatnya..fareeq pulak,kalau dulu ngn sekarang mmg banyak beza.kalau dulu tiap kali nak tido nak susu akan mengamok-ngamok tapi semalam alhamdulilah selama mana dlam jusco tu dia baik jer,sungguh good boy tau.relax je duk senyum2 dlm stroller..alhamdulilah.senang sikit hati mama.kalau baik-baik mcm ni selalu bolehla bawa jalan-jalan kan syang.abg long pulak kene tinggal sbb notty sgt.


tgk tu,papa tengah beli apa yer?:p



ni pebret papa,xsah kalau ke jusco xsinggah sini..yummmy

ayieeq good boy...berbeza perwatakan masa kecik2 dlu dengan skrg

abg long menangis-nangis minx dilepaskan..hahhaha.
satu jusco asik pandang-pandang ke arah kami sebab farish menangis-nangis nk mcm2 toys.dah tu yang kecik-kecik tanak pulak,nak yang gedang-gedang yang mahal gilos..huhuhu.keringla poket nanti kalau mcm ni.Mula-mula papa senyap2 surveykan dlu tanak bawak dia entah macam mana mak xperasan dia dah ikot bontot papa dr belakang apa lagi kantoila bila masuk kat kawasan mainan tu..bikin malu saja bila menangis-nangis mcm tula..

sayang abg cik...muuuahhhhh

ni mood ok sikit..

ni kat hospital. terjumpa lak member lama..ety elinda..
























4 comments:

Azie said...

syoknyer jalan2 mkn donut lagi...ohhh asal abg long tue nangis...kiut tau/....

eryn@mama tisya said...

lama tk mkn big apple..rindu alien & peanut..yum2

~Eila @ Along~ said...

owhh..big apple..lamanya tak beli sejak diet..hehe...fara..syg fareeq sikit..muaah...muahhh

pEnNa said...

nak big apple!
lama nye x makan big apple nih..;)