CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 19, 2008

Fareeq yang sakit..



fareeq with papa
Ni lagi kisah anak teruna ku yang kecik tu.dah 4 hari sebenarnya fareeq sakit telinga.opps aku pun xtahula dia sakit atau pun tidak sebabnya dia aktif mcm biasa jer.Cuma secara tiba-tiba pagi lepas hantar umah baby sitter dpat lak msj dr dia mengatakan telinga ayeeq kua nanah+darah.Hati punyala risau bukan kepalang.puas pikir kenapa la telinga dia jadi mcm tu.Lps tu mix bb sitter call lagi kalau nanah tu berterusan keluar.tak sampai pun 15 minit dia sms lagi telinga ayeeq nanah xhenti-henti keluar pulak.Trs minx aoutgoing slip dr HR dan bergegas bawa ke klinik.Lps check doc ckp xder apa-apa yang masuk dlam telinga dia,xplanasion pun xjelas buat aku hangin jo..dia bagi ubat titik jer.Just gunakan ubat yang ade walaupun dlm hati sangat risau.Hari ketiga tu,bb sitter bagitahu nanah kene pada dua-dua telinga pulak!Haru jadinya,mama balik kerja trs ajk papa g klinik lain pulak.Sbb mak ade suggest g sana ubat dia bagos.Nk bawa pead masa tu dah malam,klinik Dhilon tu bukak office hour jer.Redah jelah n tengok lps guna ubat dia dalam 2~3hari ni..Alhamdulilah baru sehari guna ubat dia ,nanah tu dah beransur-ansur kering,xplanasion doc tu pun bagus lemah lembut & puas hati.
Rupanya tu salah satu selsema tapi dia keluar dr telinga.huhuhu maknanya bukanla nanah kan,patutlah likat mcm selemo je nanah tu..ekekek.Kelaka pun ade,yang pasti doctor lagi ariff kan?sangat senang hati sekarang anak mama sudah sihat..myb dalam sehari dua lagi boleh kering betul2 tu..


5 comments:

mazzura said...

ha? selsema kuar kat telinga? tak pernah dgr lak..

fara said...

hahaha.tula pasal zura.fara pun 1st time dengar ni sejenis selsema tp keluar dari telinga lah..:p

~Eila @ Along~ said...

hai..hero ensem sakit..aduila...bila citer dr.dhilon tuu..teringat eila kecik2 dulu..berubat kat dr.dhilon gak..skang dah tua pegi jumpa die..die gelak besar..hehe

fara said...

yelah,mak fara dlu pun selalu bawa fara g sana masa kekecik..lama btul hayat doc tu kan?kekkeke.

Azie said...

alahai moga cepat sembuh yer