CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, August 15, 2008

Fareeq ohhh Fareeq



Story kali ni nak citer pasal my 2nd baby,fareeq.Macam-macam pasal fareeq.Smlm fareeq inject untk 3bulan,pas tu mama amik fareeq lambt dr pengasuh dlm kol 9 lah.Lps maghrib pengasuh citer fareeq nangis xhenti sampai xnampak mata hitam,ya allah cian fareeq dia ternampak makhluk halus la tu.dah la injecttion tu buat peha dia bengkak,merah sgt2.blk tu trs mama tuam2 kat botol yg berisi air suam.barula nampak dia senyap.Fareeq malam tadi buat mama hanya dpt tdo 3 jam lebih jer,pagi ni mata mama merah menyala tahan ngantuk.Fareeq klu time xsakit pun banyak ragam,dia suke dimanja,didukung,kuat mearajuk & nampak mcm sensitif jer.

Fareeq sejak newborn ade mcm2 problem,minum susu semuanya muntah,nak kata alah susu lembu rasanya xkot,sbb lps bagi susu soya still muntah2 jugak,last2 serasi ngn Nan HA tapi skrg mama slow2 bagi susu lembu & dah mula nampak keserasian padanya.Dlm pantang fareeq ssh nk tdo,telinga mcm teliga tikus sedetik berbunyi pon leh terjaga,nak2 jiran sebelah suke sgt memekak xkira siang atau malam,hangin je tengok!Last2 terpaksa bagi dia tido buai,mula2 ok,tpi skrg dah mula xserasi tido buai,tdo dlm 15 min jer lps tu bgn & menangis pulak mengantuk,tgn mama ngn papa merah2 enjut buai berjam2 lamanya baru fareeq tdo tapi xsampai 30min dh jaga,frust sungguh kami.Siapa yang xpenyabr xkan sanggup jaga fareeq la.

Malam pulak,bila dah lena br angkat letak kat tilam tapi xsampai pun 3jam menangis2 lagik,bknnya menagis nk susu tapi nak tdo berbuai lagik,syiok sgt agknya tdo dlm buai tu kan?Bila kat rumah pengasuh fareeq baik sekali katanya,ddk sendiri main-main sendiri nangis pun kalau nak susu atau nak tidor,tapi bila balik rumah fareeq xleh letak,asik nangis minx mama @ papa dukung jer,sampaikan kdg-kdg mama terpaksa biarkan fareeq menangis sbb nk kejar untuk masak n buat kerja-kerja rumah.Ade sesekali tu mama kene pakai baby carrier tu sambail dukung sambil buat kerja.Dulu,kami ingtkan rentak penjagaan anak2 adelah sama,dan sdh pasti fareeq akan mudah dijaga seperti farish,tapi tersangkal jauh sekali.Bayangkan la,time xsakit fareeq pun mcm2 ragam inikan pulak time xsakit..fareeq....jadikla good boy cepat2 sayang....:)

6 comments:

PuteriSatu said...

bebudak mang cam tu....memacam ragamnya...

fara said...

tula kak,sbgai parents kita ni kene banyak sabar la kan?

mazzura said...

adus....hensemnye anak terunamu itu fara..tak tahan nih..

:: AYU AYUMiE :: said...

cian uolls...dania dulu pon lebih kurang camnie la fara....telinga lintah, tdo sekejap ajer...mmg letih sgttt jaga dia... sometimes tu rasa jeles gler kat kengkawan lain yg anak dorang senang nak jaga, tidur lama...

tp, biler dia dah makin besar...semua
makin OK... cumer skang ni dia tak berapa nk tdo sbb dia nk tgk TV wawawawa....tensen gue!

fara said...

jula >>leh ajer kalau nak buat jadik menantu.kekeke

ayumie>> iyerlah kan,org yang pernah melalui pegalaman dpt anak cm ni je yang tahu kan?harap-haraplah cepat2 dia ok kan,xlarat dah ni..huwaaaaaaaa.

pandai la dania mengisi masa lapang tu,so klu ayumie nk buat kerja apa pun sure dia xkaco kan?huhu

eryn@mama tisya said...

ala sian fareeq bengkak kena cucuk ye...

re:tula doc bg vitamin cz berat tisya naik skit je aritu
mmg die kurus..lasak sgt