CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, April 8, 2009

~Ragam Anak2~

hi,
salam baut semua kawan-kawan..heee
kali ni nak updated pasal ragam anak-anak bujang saya,

haaa,ni fareeq.dia ni mesra kamera sikit.ala2 mat perasan gitew..mula2 amik je kamera terus suruh dia posing,mula2 gambarnya seperti dibawah tu,bila kata "ayeeq, smile",terus dia nampakkan 6batang gigi tu.2 batang gigi atas tu mcm malu2 sikit nak keluar.huhuhu.so sweet,kalau dia buat sesuatu yang bikin hati saya panas kan,saya pandang dia daring jek pastu terus dia senyum mcm gambar kat bawah tu.alahai,cair hati mama langsung xjadi nak marah.
Satu lagi peel dia skrg ni kan,kuat menggigit dan lepok orang.yang selalu jadi mangsa lepok n gigit pada mama dan abg longnya lah..terkejut saya pertama kali tu dia pegang kertas sambil masok mulot tau,bila saya amik je kertas tu dr tangan dan mulut dia...terus dia ketap gigi pandang saya dan tarik jari saya masok dlm mulut dia.wawawawawa...dia gigit jari saya sekuat hati..apa lagi terjerit la saya terperanjat,ingatkan dia nak buat apa kan?cehhh,mana la dia belajar gigit org ni...kelmarin masa saya kurung dia dalam playpen ,abg long nya join sama masuk dlm tu,2x jugak abg long menangis rupanya kene gigit..sudah pulak dah...nasibla kawan tu xbalas balik.kekekek.kelmarin lebam kat pipi abg longnya,tanda 3 batang gigi..kesihan betul saya tgk...pelik jugak,farish kecik dlu xpernah langsung gigit2 org mcm tu..isk..geram sungguh saya tengok

lagi 8 hari jek fareeq nak turn 1 years...dia pun dah pandai cakap sikit..sebot mama,papa,nenen,susu..yang basic2 tu jerla yang dia tahu.hehehhe.mcm farish jugak dlu,permulaannya pandai sebot 4 perkara tu je dulu...berjalan unutk 5 ke 6 tapak pun dah boleh,laju ya amat dia jalan sbb nak sampai ke destinasi..huhu.hopefully boleh berjalan xlama lagik..caiyok2 ayeeq...hari tu saje je panggil ayeeq "abang ngah" depan papa dia...jeling terus papa nya pandang mama.kekekek...haruslah bagi hint2 sikit kan?huhu

sebelum potong rambut


lepas potong rambut

bergaya ngn jam ben-10 nya semalam..huhu
Farish pulak,semalam bawa dia pergi gunting rambut.masa sampai umah mil dia buat peel tanak ikut saya balik.xpernah dia mcm tu sebelum ni..sedih saya :( so terpaksa mil saya bawa sekali nk potong rambut dia,kalau mil xikut dia menangis2 tanak naik kereta..huhuhu.Plannya tanak botak mcm ni ,tapi bila tgk keadaannya xterkawal,trs saya kata kat cina tu,ketam terusla rambut dia.nak potong pun susah kalau dah meronta2 tu kan?isk,saya xsuke lak tgk rambut dia mcm tu.huhuhu.tapi xperla kan?ok jerk,ensem je mama tgk..farish skrg dah pandai ckp
antaranya ;
keaadaan 1
"mama,kimi nak ben 1o,hiak,hiak"
"tanak tiga tau"(ultramen tiga)
sambil buat aksi berlawan.
(belah mil panggil dia kimi)
keadaan 2
bila ayeeq dah mula tarik2 rambut dia
"angan laaa,kakit abang"
keadaan 3
bila adik saya panggil saya kak lang,dia pun sama
"ka lang,nak airrrr,cepat arrr"
keadaan 4
bila nampak saya dah siap nak pergi kerja
"mama,jom jom nek ter,cepat arr"
bila saya hantar adik dlu
"mama,ungguuuuuuuuuu"
keadaan 5
bila nak susu tapi tanak ckp terus terang
"mama,ni botol kan ma,cedappp nenen kan maaa"
hahahah.pandai buat maksud tersirat.
keadaan 6
bila saya marah n pandang daring kat dia
"mama,mama,mama,mama,mama,kaki kakittt"
nada suara dia panggil saya tu,ya allah lembut giler.
kecik2 dah pandai membodek.mama sangat anti ngn kaki bodek.kekekek

2 comments:

mazzura said...

sama ngan kael n akma..kdg2 xjd nk marah tau

~fara~ said...

zura>>tula kasih syg dr mak pd anak kan?walau mcm mana pun salahnya kita tetap sygkan dia kan?huhu